Tisdag 17/12

Idag vaknade vi upp till en riktigt blåsig morgon. Huset gungade t.o.m.lite på sina pålar i vindbyarna.

Efter frukost åkte vi till den andra skolan på ön och fick träffa rektorn Adam. Han svarade snällt på alla våra frågor och berättade om deras ”progression ladder”, som lät mycket sympatisk. Vi fick också en liten rundvandring på skolan. De bygger just nu en helt ny skolbyggnad så om Nanna hamnar på denna skola blir det en helt ny skola för henne. Uno kommer att vara för gammal för att gå på denna skola och kommer få gå på high school i år 7. De hade pool på skolområdet och här hade de inga uniformer. Vi fick klart för oss att det det inte var några problem om vi inte hade visat helt klart innan barnen började skolan och att det inte var några problem att komma in oavsett när vi kom hit. Inskrivning ena dagen och skolgång nästa!

På väg från skolan kom en rejäl regnskur så vi blev helt dyngsura på väg till bilen. Vi hann hem och byta kläder innan vi skulle hämta Martin, Katja och barnen Agnes, Viggo och Myra vid färjan. I väntan på dem kom solen igen och det var riktigt varmt och skönt. Barnen kom mycket bra överens och lekte superfint tillsammans. Regnskurarna avlöste varandra under dagen så vi stannade mest inne och frågade ut Martin och Katja om allt från jobb till boende och socialt liv. På eftermiddagen vågade vi oss ner till stranden för frisk luft och för att barnen skulle få springa av sig.

Lena och Nisse följde med de andra tillbaka till Auckland och vi fick en lugn kväll med läsning och soffhäng. Vi avslutade dagen med en promenad ner till stranden igen och fick med oss Katie-dog på promenaden. Det var en härlig kväll. Vinden hade mojnat och solen kikade fram igen. Det känns så lyxigt att gå ner och lyssna på vågorna och vandra längs stranden. Jag njuter!