Flygning söndag till tisdag

Så kom äntligen själva dagen då det var dags för oss att ge oss av. Vi hade gott om tid på morgonen att äta frukost, packa ner det sista och fixa det vi inte hann fixa under lördagen.

Klara för avfärd

Taxin kom som den skulle. Vädret var precis så där äckligt grått och regnigt som det ska vara för att man ska längta bort. På stationen var det lite kyligt så vi fick göra pausgympa innan tåget kom.

Hejdå Sverige – nu åker vi!

På tåget firade vi med bubbel och julmust som vi fått i resepresent av Jenny och Fredrik.

Inga förseningar på tågen och en smidig incheckning gjorde att vi hade tid att äta lunch på Kastrup innan vi flög mot Doha.

Klisterbok – bra tidsfördriv

Sex timmars flyg till Doha gick bra. Det fanns många filmer och spel att välja mellan och Nannas julklapp från kusin Melker var bra tidsfördriv. Jonas hade varit förutseende och laddat ner filmer med svenskt tal till Nanna så alla kunde vi försvinna in i en annan värld några timmar.

Flygplatsen i Doha, Qatar

Vi försökte gå så mycket som möjligt på flygplatsen i Doha för att benen skulle vara förberedda för 17 timmars sittning 😲 Det fanns många fina, stora skulpturer på denna flygplats, varav några var rutschkanor och lekplatser. Kul idé!

Efter en kort väntan fick vi gå ombord på nästa flyg. Klockan var nu framåt 23 svensk tid och vi började alla bli lite trötta, vilket ju var riktigt bra. Att sova bort några av de 17 timmarna vore ju toppen!

Nanna förbereder sig för att sova

Det gick lite si och så med sovande, men jag tror att vi alla ändå fick några timmars vila. Barnen var oerhört tappra. Även om de ganska ofta frågade när vi skulle landa klagade de inte och satt lugnt och stillsamt och försökte underhålla sig på olika sätt. Jag är djupt imponerad av deras tålamod.

Vi landade i Auckland kl.05.10 lokal tid. Soluppgången mötte vi på väg ner på landningsbanan. Det var ganska lång kö till passkontrollen, men när vi väl kom fram blev vi väl mottagna och passkontrollanten önskade oss en härlig semester. Även mannen som kontrollerade att vi inte hade några matvaror eller produkter som kan sprida sjukdomar till växter och djur här i NZ var mycket trevlig och välkomnande.

I väntan på ”the yellow bus”

Det blev en väntetid till innan vi kunde komma till hotellet. The Yellow bus tog lite tid på sig att dyka upp, men tack vare en chokladkaka (som även den kom från resepaketet från Jenny och Fredrik ) så lyckades vi hålla humöret uppe på oss alla fyra. Nanna verkar vara den i familjen som har lättast för att vara positiv i alla lägen. Det är bra att vi har henne ❤