Fredag 10/1

Vi hade inga direkta planer idag utan sökte lite efter vad som fanns att se här i Hamilton. Vår första idé var att åka ut till kusten, men en titt på väderleken gjorde atg det kändes bättre att stanna här. Barnen ville hitta en rolig lekplats så det blev första stoppet.

Efter lekplatsen åkte vi till Hamilton Gardens, Hamiltons främsta turistmål. Hamilton Gardens ligger utmed Waikatofloden och marken har använt till skyttebana, sandupplägg och go-cartbana. Under 60-talet var området stadens soptipp, men redan på 50-talet arbetade man för att utveckla en offentlig park här. Under 80-talet påbörjades arbetet att anlägga trädgårdar och nu finns ett stort antal olika typer av trädgårdar här. Det är otroligt att man har kunnat anlägga så mycket olika trädgårdstyper under en så pass kort tid.

Den italienska trädgården

 

Dagens picknickställe, i skuggan av vildvin.

 

Den indiska trädgården där blommorna skulle likna en indisk matta.

 

En trädgård som försöker efterlikna den som beskrivs i Katherine Mansfields novell ”The Garden Party”.

 

Det var en otroligt vacker trädgård och den utökas varje år med nya typer av trädgårdar. Just nu höll man på att anlägga en ”fantasy garden” som skulle påminna om romantikens sagor och en surrealistisk trädgård.

Även här fanns en lekplats där barnen kunde springa av sig lite efter att vi ätit glass och druckit kaffe.

På kvällen tog vi fram vårt gaskök och Jonas fixade käk ute på vår balkong. Barnen badade dessutom i poolen, men jag tyckte att det kändes lite för kallt. Jag gjorde en liten utflykt för att köpa manuka-honung istället.