Fredag 13/12

Ingen luciamorgon, men en fin solig morgon vaknade vi upp till. Jonas åkte in till Auckland för att träffa någon på universitetet och barnen och jag åt frukost i lugn och ro.

Lynda, som vi lånar huset av, kom upp för att kolla en grej med modemet och erbjöd sig då att köra oss till skolan där vi hade möte idag. Det var snällt så vi tackade snabbt ja. När vi kom ner till deras lilla hus spelade hon ”sankta lucia” på svenska men hade ingen aning om att det just idag var luciafirande i Sverige. Lustigt sammanträffande!

Vid kl.11 hade vi möte med rektorn på Waiheke primary school. Han var väldigt icke-formell och vi kände oss mycket varmt välkomna. Vi pratade först lite och sen gick vi en rundtur på skolan. Jag tror att barnen gillade vad de såg och det gjorde jag med. Förhoppningsvis är denna skola inte bara ett undantag, utan mer en normal skola här i landet.

När vi kom hem käkade vi lunch under parasollet och lyssnade på lite luciasånger. Barnen gjorde lite läxor och jag hann läsa lite och dricka kaffe.

Crumpet med lemon curd – en av fördelarna med att vara i ett land med brittiska influenser

När Jonas kom hem gick vi ner till stranden och badade och njöt av denna vackra ö.

Där uppe bland trädkronorna bor vi

Det känns som att barnen och jag har kommit ur jetlagen nu. Vi sov alla en helt normallång natt 😁🤗