Fredag 27/12

Dagens första äventyr var zorbing. Både Jonas och jag minns det med glädje från förra gången vi var här. Lite som en riktigt bra och lite blöt berg- och dalbana.

Vi fick dela upp oss i par och så blev vi körda i en fuktig foljabuss upp på kullen där starten går. Det fanns ett varmt spabad vi kunde lägga oss i innan det var vår tur. Nanna och jag startade. Denna gång hade vi valt sidevinder så vi åkte zickzack nerför kullen. Det var precis lika fnissigt som förra gången. Ett riktigt bra sätt att starta en dag.

Vi stannade till påcampingen för att lämna våra blöta badkläder och hämta upp en picknicklunch. Ett litet stopp på Outdoorsman först för att fixa en adapter till vårt gaskök. De var otroligt service minded och Jonas fick precis vad han skulle ha. Dessutom blev expediten sur på Kathmandupersonalen som hade gett honom en adapter som inte fungerade. ”Go back and tell them to shove it where it fits”, var hennes kommentar 😁

Redwood forest var enormt mäktig. Vi gick en liten promenad. Nanna blev trött nästan på en gång och vi fick lirka lite för att få med henne. Då hon fick kameran gick det lite bättre. När Nanna sedan blev glad surade Uno till. Nåja, det blev en ganska mysig runda i alla fall,

Frå Redwood-träden åkte vi vidare mot Okuru falls. Förra gången Jonas och jag var här åkte vi ner för fallen i en gummibåt. Denna gången fick vi nöja oss med att titta på andra som åkte. Det fanns en fin lite promenad där vi kunde se både floden och flera fall och en häftig grotta.

På kvällen hade vi filmmys i tältet. Mysig avslutning på en både kul och ibland lite småtjurig dag.