Lördag 11/1

Idag packade vi in oss i bilen igen, nu lite mer organiserat eftersom ungefär hälften skulle lämnas kvar på Waiheke inför nästa gång vi kommer hit. Nästa gång – ja, jag hoppas verkligen att det blir en sådan. Om vi jobbar för det kan det säkert bli så.

In i centrala Auckland gick resan. Vi lämnade av Jonas vid färjan och så gick barnen och jag längs med kajen in mot centrala Auckland. Vi såg flera enorma segelbåtar och fick senare veta att kvarteret vi gick igenom förberedde sig inför Americas cup 2021, genom infrastruktur, hotellbygge och utgrävning av hamnen. Det gick ganska snabbt att ta sig in till Sky Tower som var det främsta målet idag. Barnen tyckte att det var pirrigt att åka 51 våningar upp och utsikten var fantastisk en klar och solig dag som denna.

Det är häftigt med glasgolvet som gör att det känns som man går i luften. Vi åkte även upp till sky deck på våning 60 innan vi tog en fika i caféet. Efter Sky Tower gick vi till Albert park där vi hittade flera superhäftiga träd.

Efter en stund i parken började det suga i sushi-tarmen och vi tog oss in till shoppinggatorna igen för att hitta en restaurang. Till och med Nanna har börjat äta sushi nu, vilket gör allt lite enklare. Vi hittade ett ställe där man fick peka och välja själv och sen satte vi oss i skuggan under ett träd på ett torg och njöt.

Vi hade underhållning av en gatumusikant under lunchen. Snett emot torget där vi låg låg en jättefin bokhandel som vi gick in i för att botanisera lite. Jag köpte en novellsamling av Katherine Mansfield och Uno fick en av Roald Dahls böcker som han inte redan har läst. Nu blir utmaningen att läsa den på engelska! Vi vandrade längs kajen tillbaka till en lekplats intill färjeläget dit Jonas skulle komma. En jonglör hade en uppvisning som vi underhöll oss med tills Jonas hämtade upp oss. Så körde vi mot Torbay igen för att sova över hos Martin och Katja. Vi fixade lax, potatis och örtsås som vi bjöd familjen på. Det var uppskattat, både för att det smakade gott och för att de höll på att packa bilen inför en veckas camping. Barnen fick dessutom leka av sig ordentligt. Efter maten gick vi till barnens skola där barnen fick bada i poolen. Med simmössor på 😁