Måndag 30/12

Vi tog en ordentlig sovmorgon idag. Inget tält skulle packas ner och vi hade ingen brådska ut ur huset. Det var skönt att barnen fick sova så länge de ville och att vi kunde äta frukost i lugn och ro.

När vi samlat ihop oss kollade vi upp vilken buss vi kunde ta härifrån Karori ner till centrum. Vi fick gå en liten bit, men det var väldigt skönt att slippa köra bil i stan. Vi hoppade av på en av de större shoppinggatorna och gick mot det stora nationalmuseumet, Te Papa. På vägen dit hann vi bli lunchhungriga och för att stilla Unos sushilängtan hittade vi en japansk restaurang där vi kunde plocka till oss olika sushibitar som såg smarriga ut. Uno var väldigt nöjd.

Te Papa är väldigt stort och vi började näst högst upp och tog oss nedåt.

Ett konstverk i ett av utrymmena på muséet.

Först var det en utställning som berättade om immigrationen under de senaste 200 åren. Man kunde läsa om många livsöden, några med lyckliga slut och några med mindre lyckliga. En stor utställning berättade om maorierna och hur de först kom till NZ, men även om deras kultur som överlevt många prövnibgar. Där fanns en väldigt välgjord utställning om Gallipoli, men Nanna tyckte att den var otäck så vi fick snabbt gå igenom den. Utställningen bestod bland annat av berättelser om olika personer som varit med vid Gallipoli. Dessa personer hade Weta Studios gjort väldigt naturtrogna modeller av.

Vid en av utställningens personer kunde man lämna en vallmoblomma med ett meddelande

Jonas fick gå tillbaka på egen hand då barnen och jag såg på utställningen om NZs natur och djur. Utställningen om djur och natur var den absolut mest barnvänliga med mycket känna, titta, testa, måla och uppleva.

Det var lite kyligt när vi kom ut från muséet så vi hittade snabbt en buss som kunde ta oss tillbaka till huset. Vi stannade till vid en butik för att handla lite. Eftersom vi har ugn passade vi på att köpa kumara som vi kunde ugnsbaka. Riktigt mumsigt blev det!

Kvällen ägnade vi sedan åt att titta lite på vad vi kan hitta på i Abel Tasman. Enligt väderleksrapporten kan vi få riktigt fint väder där. Det vore härligt.