Måndag 6/1

Det blåste nästan storm i natt kändes det som. Tältet stod dock kvar, även om sömnen inte var den bästa. Eftersom vi hade en färja i Picton att hinna till fick vi en ovanligt tidig morgon. Barnen stuvade vi in i bilen och det mesta var packat igår kväll så det var bara tältet vi behövde plocka ihop. Det gick nog nästan på rekordtid. En holländsk man som bodde i husbil intill oss tyckte att vi hade ett fantastiskt teamwork 😊 Vad jag förstår så kan just tältuppsättning och nedtagning vara en källa till viss irritation i vissa förhållanden. Vi har dock klarat det fint.På slingriga vägar uppför och nerför tog vi oss till Picton för att säga hejdå till Sydön för denna gång. Abel Tasman är verkligen en av mina favoritplatser på jorden så hit kommer jag att återvända. Kanske kan Nelson vara ett alternativ om vi flyttar hit ett år.

Det var fint väder då vi åkte genom Marlborough Sounds och vi kunde stå ute och njuta av utsikten. Uno och Nanna var med i en teckningstävling för barn som de ordnade på färjan och Nanna vann! Hon fick 10 $ att handla för i den lilla affären och valde ett halsband med en liten kiwi-fågel och en leksak. Kul att de ropade upp hennes namn i högtalaren!

Väl framme i Wellington var det inte långt att köra till hotellet där vi skulle bo. Vi fick hjälp att parkera vår bil och sen hann vi med ett bad i hotellpoolen och en liten promenad i hamnen innan vi träffade Colette, Greg och Gus i hotellobbyn. Det var så roligt att träffa dem igen. De är verkligen lätta att umgås med. Efter ett glas vin och snack gick vi till restaurangen där vi hade bokat bord. Gott och trevligt! Vi fick en massa tips om var man kan bo och lite tips om jobbsökning. De hade planer på att åka till Europa så vi pratade lite om det också. Det är ju lite synd om de kanske ska till Sverige just då vi inte är hemma, men vi får kanske träffa dem här i NZ igen.

Kate Sheppard på promenad

På väg från restaurangen fick vi förklarat för oss vad de olika figurerna på rödlysena i Wellington förställer. Dels finns det några som har bilder på olika positioner i en kapa haka (maoridans), dels finns det en på en kvinna. Kvinnan hette Kate Sheppard och var en mycket känd suffragett här i NZ som kämpade för kvinnlig rösträtt. NZ var det första landet i världen som drev igenom allmän rösträtt, år 1893. Sedan 1991 är det faktiskt Kate som pryder den nyazeeländska tiodollarsedeln istället för drottning Elisabeth II.

Positioner i kapa haka

Tillbaka på hotellrummet somnade vi ganska snabbt allihop. Det var skönt att ligga i en säng igen efter några tältnätter!