Onsdag 11/12

Shoppingdag

Vi vaknade tidigt, fortfarande något jetlaggade och fick snällt ligga kvar två timmar i sängen innan vi kunde gå och äta frukost (som inte serverades förrän kl.6).

Efter frukost packade vi ihop våra saker, checkade ut och packade in allt i vår hyrbil. Med tungan rätt i mun rattade vi sedan ut i Aucklands vänstertrafik. Det är skönt att bilen är automatväxlad så har man i alla fall en sak mindre att tänka på. Tyvärr lyckades jag lägga in någon typ av manuell växel ändå och en bra bit körde jag den stackars bilen på väldigt högt varvtal. Jonas googlade mitt i kartläsningen och vi fick som tur var ordning på det.

Väl framme vid shoppingcentret började vi våra inköp av campingutrustning. Vi kom först till en Kathmandu-affär där en väldigt trevlig man hjälpte oss med en massa utrustning. Turligt nog hade de just nu rea på väldigt många saker och vi känner att vi gjorde flera bra köp. Jag fick bland annat med mig en pressobryggare i form av en termoskopp 😁 Nu finns ju möjlighet att få en riktigt god kopp kaffe!

En god kaffe mitt i shoppandet

Vi köpte även ett tält efter att ha jämfört och tittat och läst recensioner. Vi kompletterade tältet med ett tak som vi kan ha som ”uterum” om det regnar eller är alltför soligt.

Efter alla våra campinginköp var det dags för matinköp för en vecka på Waiheke. Barnen började krokna och det gjorde även vi. Det blev lite småirtiterat på väg mot färjan. Vi var lite tidiga och hann med en fika i hamnen, vilket fick oss alla på lite bättre humör.

Utsikt från fikat

Färjan gick ganska snabbt och så var vi äntligen på Waiheke. Som vi har längtat hit! Lynda och Clem, som äger huset där vi ska bo, mötte oss och gav oss instruktioner och visning av huset. De var verkligen precis så trevliga som vi hade hoppats och det känns toppen att vara här.

På bilfärjan ut mot Waiheke

Kvällen avslutades med grillade hamburgare på verandan, med en fantastisk utsikt över delar av ön och havet. Det blir ännu en ganska tidig kväll. Imorgon får vi utforska ön, förhoppningsvis utan jetlag 🤗