Onsdag 18/12

Saker och ting börjar falla på plats. Det verkar inte omöjligt att hitta ett hus att hyra här på Waiheke, det verkar inte omöjligt att hitta ett jobb och det verkar enkelt att få plats till barnen i en skola. Vi har haft en väldig tur att träffa Lynda, som verkar ha koll på det mesta och många bra kontakter och vi fick också bra tips av Martin och Katja igår. Vår plan ser ut att fungera!

I dag vaknade vi till blåst och regn. Jonas sprang en runda och jag läste på lite om de orter vi tänkte besöka norr om Auckland. Barnen tittade på julkalendern.

När Jonas kom hem igen hade solen börjat titta fram och efter lite restlunch åkte vi mot Oneroa beach. Barnen ville hellre dit än till Onetangi (dit Jonas och jag helst ville). Vi fick dem att gå en vända på en av vandringsstigarna längs kusten innan vi placerade oss på stranden.

Det är verkligen oändligt vackert här. Det känns som att vara i ett vykort. Efter lite snäckletande och grävande i sanden åkte vi hem. Vi hade bestämt träff med Lynda och Clem för picknick på stranden och vi hade lovat att fixa dessert. Jonas bakade en äppelpaj. Det blev en riktigt trevlig kväll på stranden med god mat och härligt sällskap. De är verkligen härliga! Så himla glada, snälla och hjälpsamma. De har bara bekräftat vår bild av kiwis från vår förra resa hit.