Saint Malo

Lång dags resa

En hel dags tågfärd. Vi startade strax före åtta med att Friedrich körde oss till en lokalstation en bit utanför Hannover. Risk för bilköer gjorde det enklare för både honom och oss att välja tåg. Vi kom i god tid till Hannover station och hann se oss om i en prylaffär som barnen gillade. Tåget från Hannover tog oss till Mannheim där vi landade vid lunchtid. Efter påfyllning av Vietnamesik mat hittade vi tåget som skulle ta oss vidare mot Paris. Det var ett trångt tåg och då vi kom in i vår vagn såg det ut som att våra platser var upptagna. Det var de dock inte så efter lite krånglande kunde vi sätta oss till rätta med våra stora väskor på bordet mellan oss.

På stationen i Mannheim, i väntan på tåg mot Paris

I Paris hade vi inte så lång tid på oss att byta station, Gare de l’est till Gare Montparnasse, men vi fick snabbt biljetter och metron strulade inte alls så vi var på plats i god tid. Vi hann t.o.m. en glass!

Efter ungefär tre timmar var vi framme Saint Malo och hittade snabbt en taxi som tog oss hem till huset där vi skulle bo den närmsta veckan.

Nr 3 Rue des 6 frères Ruellan

Vi började vår vecka med en pizza vid stranden i solnedgången.

Veckans äventyr

De tre första dagarna njöt vi av sol och bad och den enormt fina stranden i stan. Vi lånade body boards och surfade på vågorna, letade snäckor och läste böcker.

Vi gjorde naturligtvis också ett besök på stormarknaden och köpte på oss en massa god fransk mat.

När vi var lite mätta på salta bad och barnen hade fått skavsår på magen av surfandet gav vi oss iväg på utflykt. Första utflykten gick med bil till Mont Saint Michel. Vi var inte helt ensamma om att åka dit, men det var en fin utflykt och barnen tyckte det var lite spännande. Huvudgatan ser ju ut som den kommer från en Harry Potter-film.

Dagen därpå tog vi båten från Saint Malo till Dinard, en fantastiskt vacker liten stad med många spektakulära hus.

Nästa utflykt gick också med bil. Vi följde kusten österut för att komma till Cancale, där de har en go-kartbana där Nanna skulle få utnyttja sin födelsedagspresent.

Efter go-karten körde vi västerut för att se Point de Fréhel och Fort de Latte. Fantastiskt vackra platser!

Efter dessa utflyktsdagar var vi sugna på havet igen och det blev en dag på stranden med bad, läsning, pick-nicklunch och solvarma ben.

Eftersom väderleksrapporten lovade lite regn dagen därpå bestämde vi oss för att åka till Dinan, en stad en bit in k landet längs med floden Rance, där den medeltida stadskärnan finns kvar i stor utsträckning. En fantastiskt mysig stad med många små specialbutiker och fina gamla hus. Vi hittade en konstnär som ritade ett porträtt av Nanna, så nu har vi både henne och Uno avritade.

Sista heldagen i Saint Malo gick vi längs med stranden in mot den muromgärdade gamla staden. Det är ganska rejäl promenad, men med snäckletande gick det riktigt bra att gå hela vägen.

Imorgon lämnar vi denna stad och beger oss mot Paris där vi stannar ett dygn. Förmodligen kommer vi tillbaka hit en dag. Här är verkligen fint!