Söndag 15/12

Efter frukost i solen åkte vi till Matiatia för att hämta upp farmor och Nisse. De tar en liten paus från Nisses barn och barnbarn och hänger här hos oss några dagar.

Eftersom vädret var mycket bättre än väderleksrapporten lovat så samlade vi ihop oss och gick ner till stranden.

Barnen grävde en stor grop i sanden och vattnet var härligt friskt. Det är en fin strand här i Palm beach. Lagom långgrund, ren och gott om plats. På väg upp från stranden bjöd Lena på glass. Riktigt mumsigt!

Efter lunch gav vi oss iväg på en liten utflykt till Onetangi. Här var stranden enormt lång och nyazeelandstrandskator vaktade sina revir. De patrullerande stranden som poliser och såg till att ingen annan skata tryckte ner näbben på deras område.

På slänterna ner mot vattnet växer afrikanska liljor i massor och nyzeeländska ”christmas tree” (pohutukawa) lyser upp med sina röda blommor.

Nanna letade snäckor och Uno fick springa av sig lite i sanden. Nu var det lågvatten så stranden var extra stor.

Vi stannade till vid affären på hemvägen och sen gav vi oss in på att baka pizza i pizzaugnen. Det tog lite tid att få den varm, men pizzorna blev riktigt goda.

Hunden Katie-dog fick vara hos oss några timmar då Lynda och Clem var på restaurang. Hon gillade Nisse bäst och låg i hans knä en stor del av kvällen.