Söndag 5/1

Idag hade vi bestämt oss för att gå en sträcka på the Abel Tasman trail. Vi hade bokat en water taxi som skulle ta oss från Marahau till Anchorage där vi skulle starta vår promenad. Det var riktigt festligt med vattentaxin. Den startade på land efter en traktor som körde långt ut i vattnet på den långgrunda stranden. Där kopplades traktorn av och motorn hade tillräckligt med vatten för att kunna backa båten ut från stranden.På väg mot Anchorage fick vi en liten guidad tur till ”the split apple rock” och sedan till en ö där pälssälarna samlas. De låg på stenarna som stora bruna korvar och kikade lite på oss då vi guppade förbi.

Vår dagspromenad startade med en rejäl uppförsbacke, men sen var det lätt att gå. Ganska plant och bra stig, med många utkikspunkter över det fantastiska landskapet.Nanna var inte på sitt bästa promenadhumör så vi fick locka med påhittade sagor och annat pepp. Lagom till lunch traskade vi ner till en drömstrand där vi kunde käka vår picknick. Vi hittade en underbar plats med både skugga och sol där vi satte oss. Vi passade också på att ta ett bad.Sanden här i Abel Tasman är gyllengul. Det beror på att stenen här innehåller mycket järn som oxiderar då det kommer i kontakt med vatten.

Det var perfekt promenadväder idag. Lagom varmt, sol då vi hade picknick och bad och lite molnigt då vi vandrade. Vi tog en liten paus för energipåfyllning på en annan strand där vi också kunde gå på toa.Efter ungefär fem timmars promenad var vi tillbaka i Marahau.