Tågluff mot Saint Malo

Första stopp – Hannover

Dagen började med sång och paketöppning, eftersom vår fina Nanna fyllde åtta ❤

Vår resa började sedan i bil, eftersom vi skulle parkera bilen på Kastrup, där fransmännen kunde hämta upp den då de kom med flyget sent på kvällen.På Köpenhamns hovedbangård köpte vi lite födelsedagsbullar och sedan hittade vi bussen som skulle ta oss till Rödby. Turligt nog hamnade vi på samma buss som ett helt gäng scouter som var på väg till Schweiz på läger så vi kunde intervjua dem om hur det är att vara scout. Nanna blev förhoppningsvis lite taggad.Vid Rödby färja fick vi hoppa på ett tåg som tog oss ombord. Efter båtresan fortsatte vi sedan mot Hamburg. Det blev en svettig resa eftersom klimatanläggningen i tåget hade lagt av. Barnen var fantastiska och klagade inte över huvud taget. Med kylklampar och tidningar som solfjäder klarade vi hela resan.

Resan mellan Hamburg och Hannover var betydligt mer behaglig och väl framme möttes vi av Anders. Utanför stationen väntade Friedrich och vi åkte hem till deras hus i en by utanför Hannover där vi bjöds på tyska korvar och trevligt sällskap.

Hannover zoo

En fantastisk dag på Hannover zoo. ”Bästa dagen i mitt liv”, som Uno sa. Katja, som jobbar som veterinär på zoo ordnade så att vi fick mata flodhästen med sallad och surikaterna med mask.

På kvällen bjöds vi på pizza och barnen lekte i trädgården. Vi hann även med att gå till byfesten där skyttekonung och skyttedrottning hade korats tidigare på dagen. Barnen åkte karusell och så gick vi hem för att sova.