Tisdag 31/12 – nyårsafton

Även idag sov vi ut ordentligt och vaknade till en solig härlig morgon. Vi har hört av många att det alltid blåser och ofta regnar i Wellington, men idag var ett undantag som bekräftar den regeln. Solen sken från en klarblå himmel och det var ingen vind att tala om.

Efter frukost tog vi bussen ner till city och letade oss fram till Wellingtons cable car för att åka upp till botaniska trädgården. Det var ganska lång kö, men Jonas hann fixa lite mellanmål i en affär och barnen var tålmodiga (nästan hela tiden).Vi belönades med en fantastisk utsikt då vi steg ur längst upp i Botaniska trädgården och sen var det en vacker promenad nerför.Vi stannade till på en lekplats där barnen fick leka av sig och så var vi inne på en liten butik där vi fyndade glasögon, fröer och örhängen.

När vi kom ner till city igen hittade vi hotellet vi ska bo på då vi kommer hit igen om en vecka. Jag fick en kaffe i lobbyn och sen gick vi för att leta efter en restaurang där vi kan bjuda Colette och Greg på middag den 6:e. Det var lättare sagt än gjort. Utbudet blev lite för stort och till slut blev det den vi fått rekommenderat av en man som vi träffade på en camping norr om Auckland. Han bodde själv i Wellington och gav oss lite tips om vad vi skulle se och göra då vi var här. Vi får se vad det blir. Det viktigaste är ju ändå att vi träffas.

Colette och Gregs hus

Lite småtrötta kom vi hem till huset igen och Jonas och jag åkte för att handla lite. Det blev, efter barnens önskemål, tacos. Kanske ingen traditionell nyårsmiddag, men gott. Denna jul/nyår har ändå inte varit särskilt traditionell.Framåt kvällen åkte vi in till stan igen där det var lite jippo nere i hamnen med konsert och folkliv. Barnen var lite för trötta för att stanna till tolvslaget så vi åkte hem och skålade istället.