Torsdag 19/12

Vi packade ihop alla våra grejer och satt i bilen vid halv tio – i god tid för att ta färjan mot Auckland. Vi så hejdå till Lynda och Clem innan vi åkte. Förmodligen kommer vi stöta på dem igen. De har verkligen varit ett mycket positivt och härligt värdpar. Bättre än såhär kunde vår resa inte ha börjat.

Vi fick byta förare då vi skulle på färjan, eftersom man var tvungen att backa på bilen. Jag kände mig inte riktigt mogen för det.

Hejdå Waiheke!

Lite stadskörning genom Auckland med tungan rätt i mun tog oss hem till Martin och Katja i en av stadens norrförorter, Torbay. Lena hade fixat lunch och Jonas hann stoppa i sig lite mat innan han åkte in till city för att prata med en rekryteringsbyrå. Vi gick till skolan för att möta barnen Karlsson och sen åkte vi en tur till stranden, Long beach.

Barnen hade fantastiskt kul tillsammans. De spelade rugby med en hund och grävde i sanden på denna underbart långa, fina strand. De är alla väldigt förtjusta i att ha fått ”låtsaskusiner”.

På kvällen bjöds det på grillat och till och med en pavlova för att fira min födelsedag. Barnen sjöng på maori, engelska och svenska och jag kände mig väldigt uppvaktad.