Varje dag som går kommer vi en dag närmre äventyret.

En grå, regnig och blåsig januarilördag utan specifika planer kan ju kännas ganska trist, men nu har jag börjat nedräkningen. Varje dag som går är vi en dag närmre äventyret i Frankrike.

I veckan har det hänt lite. Först har jag fått kontakt med en lärare på Katedralskolan som undervisar på IB-programmet. Vi ska träffas efter sportlovet och då får jag ställa alla bra frågor jag kan komma på för att bättre förstå mig på hur man undervisar svenska på IB. Samma dag som jag fick kontakt med henne hörde Anna-Lena av sig. Hon har börjat titta på planeringen inför nästa läsår och på sportlovet ska vi ses på Zoom eller IRL för att diskutera lite upplägg.

Förra veckan hade Jonas och jag ett möte med Tracy som ska hjälpa oss att starta våra ”micro entreprises”. Hon verkar vara van vid pappersarbete och det lämnar jag med varm hand över till henne. Även om pappersarbetet verkar relativt enkelt då man väl är igång kan det vara skönt att slippa bry sig om det nu då vi har lite annat att göra.

Vi har också hittat en säng som vi ska beställa till lägenheten. Berndt och Angelica tar med sig sängen som finns där nu till sitt nya hus och vi behöver ju en som är lite längre än vanliga sängar. Efter en hel del efterforskningar hittade vi faktiskt en tillverkare som kunde leverera ett helt sängkit i storlek 180×210.

I dag har jag dessutom lagt ut vårt hus på två relocationsighter. Förhoppningsvis kan vi få någon intresserad av att flytta hit ett år. Det blir lite körigt ekonomiskt om vi inte får huset uthyrt, men jag tror nog att det ska gå.

Ja, så man kan säga att det går framåt på lite olika områden. I veckan, då både Jonas och jag var lite trötta, påminde Uno oss om att nästa år då vi känner oss lite hängiga kan vi bara kika ut genom fönstret och se alperna i horisonten. Härlig framtidsvision!