Livet och planerna tar en paus

Våra Nya Zeeland-planer har fått ta en paus. Ingen vet i dag när det kan bli aktuellt att resa internationellt igen. Coronan håller oss på hemmaplan ett tag till. Nya Zeeland ligger ju dock kvar och vissa saker kan vi börja förbereda. Jag ska t.ex. ta mig samman och reda ut vad jag behöver för att kunna få min lärarexamen validerad. Än så länge har jag bara nosat lite på alla formulär och regler, men jag ska försöka ta tag i det nu då jag faktiskt har en dag ledigt i veckan. Ja, jag har gått ner till 75 % igen och har nu lediga fredagar.

Något som på riktigt har pausat våra planer är att farmor Lena har blivit sjuk. Hon behandlas nu för akut leukemi och eftersom det ännu så länge är väldigt tidigt i processen vet vi inte så mycket om hur det kommer att gå. Hela corona-situationen gör det ännu svårare på något vis. Även om vi säkert inte hade varit välkomna att besöka henne just nu då hon är oerhört infektionskänslig känns det nu som att vi är helt låsta. Livet har satts på paus på flera olika plan!