Lördag 21/12

Morgonen bjöd på lite sol och lite regn. Efter frukost gav vi oss av mot Paihia på en liten stig längs havet. Otroligt vackert! Vi stannade till vid ett av alla christmas trees där en hel flock med tui-fåglar hade samlats. De har så himla roliga ljud för sig. De låter riktigt exotiska.

I Paihia hittade vi en båt som tog oss till Russel, NZs första huvudstad. Det var en mycket söt liten stad, där vi ganska snabbt hittade en thai-restaurang där vi kunde stilla hungern. Mycket god mat som alla var nöjda med. Vi var också nöjda med att vi satt inomhus för plötsligen öppnade sig himlen och regnet öste ner. När vi hade ätit klart sken solen igen. Vi gick till ett museum, men nöjde oss med att titta i shopen och jag fick en god kopp kaffe som avnjöts i solen i trädgården utanför caféet. Nanna köpte en underbart fin kiwi-fågel som ska fungera som dörrstopp. Hon kommer ha den som gosedjur förstås.

När vi var nöjda med Russel gick vi mot båten för att ta oss tillbaka till Paihia, men på vägen gick vi förbi the Town Hall, där de hade en pop-up market. Redan utanför lokalen stötte vi på en äldre herre gjorde ballongdjur till barnen och gav dem varsin Magic cube. Inne i lokalen träffade vi en riktig sjöbuse som sålde böcker som han hade skrivit. Den mest fascinerande handlade om en seglats till Antarktis som två av hans söner hade tagit med honom på. Otroligt spännande att lyssna på honom och Jonas köpte hans bok så vi kan läsa mer.

Ett enormt fikonträd som står i hamnen i Russel

Eftersom barnen var lite trötta då vi kom tillbaka till Paihia gick Jonas ensam tillbaka till campingen och hämtade bilen. Under tiden hann barnen och jag titta i lite affärer, köpa sushi till Uno och ta det lugnt i en park.Innan vi återvände till campingen i bil handlade vi lite mat till kommande dagar.