Söndag 29/12

Vi har blivit riktigt bra på att packa ihop tältet nu. Idag gick det riktigt snabbt och vi var på väg en stund innan 10. Vi hade en bit att åka idag för att ta oss till Wellington.

Vi lämnade Taupo bakom oss och styrde mot Mount Tongariro. Det är en mäktig syn! Att detta är ett vulkanland är svårt att missa. Här runt Taupo är det väldigt tydligt. Tauposjön blev till för ca 2000 år sedan i ett vulkanutbrott. Bergskedjan består av flera vulkaner och på många platser bubblar det i marken av värmen från jordens inre. Lite läskigt är det med tanke på vad som hände på White Island då vi var på väg hit. Naturens krafter är ju otroligt starka. På flera ställen har vi läst informationsskyltar som berättar om vad man ska göra om man hör en signal som varnar för tsunamis eller jordbävningar.

Lake Taupo med Mount Tongariro i bakgrunden

Det var ett skiftande landskap vi åkte igenom idag. Runt Mount Tongariro är det väldigt kyligt och kargt och när man kommer lite längre söderut är det otroligt kuperat med massa gröna kullar fyllda av får och kor. Det måste vara ett ganska lantbrukstätt område.

Vi stannade till på en rastplats i en liten ort som hette Huntersville där vi testade vårt gaskök för första gången. Det gick finfint – pasta med pesto gick ner som om det vore en riktig lyxlunch 😁

Jag längtade lite efter havet och kaffe och efter att vi kommit en bit längre ner mot Wellington var det ingen lång omväg för att komma till en strand. Vi tog alla något att dricka och gick en liten runda ner till stranden. Det blåste ganska ordentligt och de flesta som var i vattnet hade en body board. Det var bara en liten bit av stranden som man fick bada på och där stod säkert sex badvakter och kikade ut på de som var i vattnet.

Efter kaffepausen hade vi inte långt kvar till Wellington. Det gick bra trots att jag nästan glömde bort att köra vänstertrafik i en korsning 😲 Vi letade oss fram till Colette och Gregs hus, hittade nyckel och kunde ta oss in. Skönt att få sova i en säng i några dagar, även om jag sover oväntat bra på liggunderlaget i tältet.