Äventyr innan det stora äventyret

I sommar bär det av med tåg till St Malo i Frankrike. Det är första gången vi åker så långt med tåg med barnen och det ska bli mycket spännande. Det har också inneburit en hel del planering och ganska mycket detektivarbete. Det är inte helt enkelt att boka platsbiljetter i Europa. Det känns så roligt att tågresandet har fått fart och att fler och fler väljer att ta tåget framför att flyga, även om det både kostar mer och innebär en hel del mer jobb. Förhoppningsvis blir resandet framöver betydligt enklare.

Nu är vår resplan klar och alla platsbiljetter är bokade. Vi ger oss av från Sverige i bil, eftersom familjen vi ska byta hus med kommer med flyg till Kastrup och vill kunna köra därifrån till Höör. Liksom tidigare gör vi ett ”agentutbyte” av bilnycklar och håller tummarna för att allt går som planerat. Från Kastrup tar vi oss sedan till centralstationen i Köpenhamn där vi tar ett tåg söderut mot Hamburg. I Hamburg byter vi tåg och fortsätter till Hannover. Utanför Hannover bor våra vänner Friedrich och Katja och vi tänker stanna där i två nätter för att umgås med dem och för att göra resan lite uppdelad. Förhoppningsvis får vi en privat guidning av Hannover zoo av Katja som jobbar som veterinär där.

Frankrike

Från Hannover åker vi sedan via Mannheim till Paris där vi i stort sett bara byter tågstation för att ta oss vidare till St Malo. Om allt går som det ska kommer vi landa i St Malo framåt halv tio-tiden på kvällen. Då gäller det bara att hitta fram till huset där vi ska bo i drygt en vecka. Huset är byggt på 1700-talet och ligger tio minuters promenad från stranden. Det ska bli kul att bo mitt inne i en stad och ha nära till allt, till skillnad från hur vi har det här hemma. Nanna ser fram emot att kunna gå till närmsta bageri för att köpa varma croissanter på morgonen. Vi får börja öva lite franska kanske 🙂 Jag ser fram emot att få använda min franska. Det ska också bli härligt att gå långa promenader längs med havet och göra roliga utflykter i Bretagne. Jag hoppas att barnen gillar St Malo lika mycket som jag gjorde då jag var där för ett antal år sedan.